Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 22 octombrie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Comisia Europeana mentine MCV pentru Romania. Cel mai recent raport dat astazi publicitatii constatat involuții față de progresele din anii trecuți, ceea ce reprezintă o sursă de preocupare majoră. Bruxelles regreta că țara noastră nu a pus în aplicare recomandările din 2018.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un raport realizat de Expert Forum avertizeaza ca sistemul centralizat de incalzire din Romania e in colaps. Primăria Capitalei nu a făcut investiții în modernizarea rețelei de distribuție și nu a plătit subvenția la timp către ELCEN, producătorul de energie termică. Despre solutii discutam in aceasta seara.

Legalizarea canabisului medical pentru pacienții cu boli cronice terminale a fost respinsa de Senat. Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional. In 40 de minute un interviu cu initiatoarea actului normativ, Alexandra Carstea, a carei mama a fost rapusa de cancer.

Recep Tayyip Erdogan respinge propunerea facuta de Emmanuel Macron privind o prelungire a acordului de încetare a focului în Siria. Liderul turc sustine ca va relua ofensiva cu o si mai mare determinare daca fortele kurde nu se retrag astazi pâna la ora la care expira intelegerea de incetare a focului decisa între Ankara si Washington.

Iar premierul Justin Trudeau va rămâne la putere în Canada, dar va avea un guvern minoritar, care se va baza pe sprijinul altor partide în Parlament, după o victorie la limită în alegerile de ieri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 octombrie 2019