Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Community Solutions Program bursa care te duce 4 luni în SUA

community_solutions_programm.jpg

Cristina Bicaila, Simona Adam, Andreea Pietrosel

The american dream se poate trăi și după facultate. La Tânăr în Europa 2 dintre bursiere ne povestesc cum poți aplica la bursă și cum te ajută să te specializezi.

Strategia de învățare de-a lungul vieții este un pilon în care UE investește susținut începând din 2015. 

Principalul obiectiv strategic al României pentru anul 2020 este ca cel puţin 10% din populaţia adultă (cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani) să participe la activităţi de învăţare pe tot parcursul vieţii. Perspectivele nu sunt însă îmbucurătoare. Statisticile arată că românii sunt ultimii din blocul comunitar la acest capitol. Mai exact, doar 1% din adulții din țară cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani au participat la cursuri de învățare și formare profesională în 2017, comparativ cu media europeană de 10,9% arată un studiu al Comisiei Europene.

La Tânăr în Europa, Cristina Bîcîilă și Simona Adam povestesc cum au plecat să se specializeze în SUA cu bursa Community Solutions Program. Vă puteți înscrie până pe 30 octombrie pentru 4 luni de vis american în care veți primi know-how de la ONG-ul pe care îl alegeți. 


Oana Tache

Tot la Tânăr În Europa Oana Tache ne îndeamnă să ieșim din bulă. Este cel mai eficient mod prin care tinerii se pot dezvolta și pot performa în domeniile care îi interesează, spune Tache, cea care a condus o campanie de succes prin care a mobilizat la vot tinerii care puteau participa la europarlamentare.

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa