Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 octombrie 2019

Victor Ponta motiune cenzura PSD.jpg

Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)
Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)

Victor Ponta anunta ca nu sustine guvernul lui Ludovic Orban. In aceste conditii, situatia devine complicata pentru liberali iar liderul PNL anunta ca negociaza inclusiv cu parlamentari PSD. Pana la finalul saptamanii, liberalii vor sa depuna lista ministrilor si programul de guvernare in Parlament iar saptamana viitoare sa aiba loc votul de investire.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Reactie ingrijorata a sindicatelor dupa anuntul guvernului care intentioneaza sa majoreze salariul minim cu 100 de lei. Sindicalistii sustin ca asta va face sa creasca numarul celor incadrati la acest nivel  fapt nu neaparat multumitor pentru un angajat si care va contribui la intretinerea migratiei fortei de munca.

Ideea reducerii orelor in invatamantul preuniversitar continua sa nasca controverse. Sindicalistii din Iasi deplang de un carnagiu social. De cealaltă parte experții în educație spun că sindicatele ar trebui să renunțe la atitudinea inflamată și să lupte pentru diversificarea orelor și a metodelor de predare.

Forțele rusești au trecut Eufratul, în Siria, în direcția graniței cu Turcia, o actiune in cadrul acordului ruso-turc privind ofensiva impotriva militiilor kurde.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 octombrie 2019