Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 octombrie 2019

cole.jpg

La aproape 4 ani de la Colectiv, o filmare de la intervenţia din club ţinută secretă pana acum, este făcută publică de Libertatea.
La aproape 4 ani de la Colectiv, o filmare de la intervenţia din club ţinută secretă pana acum, este făcută publică de Libertatea.

La aproape 4 ani de la Colectiv, o filmare de la intervenţia din club ţinută secretă pana acum, este făcută publică de Libertatea. Imaginile arată haos, dezorganizare si proceduri medicale minime nerespectate. 65 de tineri au murit atunci, alţi aproape 200 au fost răniţi.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Liberalii isi prezinta programul de guvernare si lista noilor ministri. Raluca Turcan este propusa pentru functia de vicepremier. Noul executiv isi propune sa mentina cota unica, sa corecteze controversata ordonanta 114 si sa elimine supraacciza la carburanti. Desecretizarea dosarului 10 august si aborgarea recursului compensatoriu sunt prioritatile in materie de justitie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton, actualul preşedinte-director general al grupului de servicii informatice Atos şi fost ministru al economiei, pentru postul de comisar european din partea Franţei. Decizia a fost luată la două săptămâni după ce Sylvie Goulard a fost respinsa de Parlamentul European. Tocmai pentru ca detine aceasta functie, Breton ar putea fi acuzat de conflict de interese.

De aproape o saptamana sunt proteste masive in Liban…. Sute de mii de cetățeni sunt in strada  după ce Guvernul a promis adoptarea de reforme economice. Economia Libanului se confruntă cu o creșetere foarte lentă și cu datorie mare. Măsurile de austeritate adoptate de autoritățile de la Beirut au determinat nemulțumiri la nivelul populației.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 octombrie 2019