Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 octombrie 2019

O plângere penală a fost formulată de grupul civic Reset pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, în urma noilor filmari aparute la patru ani dupa tragedia Colectiv.  Reprezentantii Inspectoratului au declarat ca filmarea nu a fost data publicitatii si nu a ajuns la anchetatori pentru ca nimeni nu a cerut-o punctual.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Generalul Nicolae Ciucă, propus ministru al Apărării în Guvernul Orban, a anunțat că trece în rezervă. Ciucă este la finalul mandatului de șef al Statului Major General al Armatei. De altfel, ar fi fost neobișnuit ca România, țară membră NATO, să aibă în postul de ministru al Apărării un militar activ, uzanțele Alianței Nord-Atlantice fiind ca armata să se afle sub control civil.

Romania ramane singura tara care nu are o noua propunere de comisar european, dupa respingerea Rovanei Plumb si a lui Dan Nica. Parisul, care s-a repliat dupa respingerea lui Sylvie Goulard, ar putea avea din nou probleme pentru ca nominalizarea omului de afaceri Thierry Breton ar putea naste un conflict de interese. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 ocombrie 2019