Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 octombrie 2019

brexit_puzzle.jpg

31 ianuarie 2020. Este noua data la care UE amână Brexitul
31 ianuarie 2020. Este noua data la care UE amână Brexitul
Image source: 
pixabay.com

31 ianuarie 2020. Este noua data la care UE amână Brexitul. Insa Regatul Unit va putea părăsi blocul european înainte de acest termen, în cazul în care Parlamentul britanic ratifică acordul retragerii încheiat de Bruxelles cu premierul Boris Johnson.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Firmele de transport din Romania dar si din alte tari europene sustin ca verificarile la granita franceza ar trebui facute mai temeinic pentru a nu mai permite ca migrantii sa se strecoare in camioanele de marfa care ajung in Marea BritanieArgumentele secretarului general al Uniunii Transportatorilor, Radu Dinescu, intr-un interviu in aceasta seara.

Pe de alta parte , dupa cazul din Essex, in care 39 de migranti au fost gasiti morti intr-un camion, ONG-urile care le acorda asistenta spun ca solutia ar fi schimbarea legislatiei la nivel european. Simina Guga, expert in probleme de migratie vine cu explicatiile in aceasta seara.

După eliminarea liderului organizaţiei jihadiste Stat Islamic, Abou Bakr Al-Baghdadi, comunitatea internaţională atenţionează : «lupta continuă». Presa franceză aminteşte însă că în ultimii ani a fost anunţat de mai multe ori decesul celui mai căutat om al planetei, considerat responsabil de multiple atrocităţi în Irak şi Siria, dar si de atentate sângeroase în Europa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 28 octombrie 2019