Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 29 octombrie 2019

victor_negrescu.jpg

Victor Negrescu
Victor Negrescu
Image source: 
Facebook / Victor Negrescu

Victor Negrescu este propunerea Guvernului Dăncilă pentru funcția de comisar european, scrisoarea către Bruxelles a fost trimisă astazi. Preşedintele Klaus Iohannis îi transmite un avertisment Vioricăi Dăncilă, în care îi cere să înceteze cu nominalizarile, pentru ca nu mai are nicio legitimitate sa faca asta.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Florin Cîțu, propunerea PNL pentru ministerul Finanțelor, a primit aviz negativ la audierea in comisiile de specialitate. De altfel, senatorul a fost singura nominalizare respinsa din cursul acestei zile.  Au primit unda verde ministrii desemnati pentru sanatate, interne, aparare, fonduri europene, cultura, mediu si agricultura.

Fondatoarele Asociatiei “Daruieste Viata” care construiesc primul spital de oncologie pediatrica din Romania acuza presiunile si intimidarile la care sunt supuse din partea statului roman. Carmen Uscatu sustine ca Sorina Pintea i-a acuzat ca este ilegal ce fac si ca ar trebui sa dea statului toate fondurile pe care le-au strans pana acum, 26 de milioane de euro.

Iar in Franţa, Senatul examinează un proiect de lege privind laicitatea şi relaţiile cu islamul într-un "context politic exploziv". Atacul comis ieri în oraşul Bayonne in apropierea unei moschei a inflamat dezbaterea. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 29 octombrie 2019