Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 30 octombrie 2019

poze_colectiv.jpg

4 ani de la tragedia din clubul Colectiv care a îndoliat toata Romania
4 ani de la tragedia din clubul Colectiv care a îndoliat toată România

4 ani de la tragedia din clubul Colectiv care a îndoliat toata Romania. Vinovatii pentru moartea a 64 de tineri, pe loc sau in spitale fara conditii, nu au fost identificati. Demisiile şi controversele în care au fost implicaţi politicienii momentului, procesele inca in faza incipienta, modificarile legislative sau simplele promisiuni nu par sa fi schimbat mare lucru. Colectiv se poate intampla din nou si ne va gasi la fel de nepregatiti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Al treilea ministru din Guvenul Orban a primit aviz negativ la comisiile de specialitate…Violeta Alexandru, propusa la ministerul Muncii… Mai devreme Ion Stefan, nominalizat pentru Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie  s-a lovit de refuzul parlamentarilor.  Ieri, Florin Catzu, nominalizat la Finante a fost respins. Avizul este insa consultativ… Votul de învestitura al noului executiv este programat luni.

Deficitul bugetar a ajuns la 2,62% dupa 9 luni, foarte aproape de limita acceptata de Uniunea Europeana, de 3% din PIB. Ce efecte poate avea o eventuală depășire a țintei de deficit bugetar, discutam in aceasta seara.

Premierul libanez Saad al-Hariri a demisionat dupa aproape doua saptamani de proteste antiguvernamentale. Tara traverseaza cea mai grava criza economica iar aceasta miscare ar putea s-o impinga intr-o evolutie greu de prevazut.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 octombrie 2019