Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri,1 noiembrie 2019

vrei_observator_alegeri_prezidentiale.jpg

Presedintele AEP e nemultumit de cum a decurs votul prin corespondenta (Sursa foto: expertforum.ro)
Presedintele AEP e nemultumit de cum a decurs votul prin corespondenta (Sursa foto: expertforum.ro)

Cu mai putin de doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente susţine că nu este mulţumit de cum a decurs votul prin corespondenţă, pe care il considera un eşec, în condiţiile în care doar 41.000 de persoane şi-au manifestat interesul de a vota în acest mod. Constantin Mituletzu apreciaza că vor mai fi cozi la secţiile de votare din străinătate, chiar dacă acolo procesul electoral se întinde pe durata a trei zile in strainatate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Nici măcar candidatul nostru la alegeri nu îndrăznește să le vadă câștigate! Este reactia critica la adresa propriului partid a lui Ioan Mircea Pașcu. Fostul europarlamentar nu-si explica de ce un partid ca PSD își propune ca nivel maxim de ambiție să intre în turul al doilea și nu câștigarea scrutinului.  

Sase ani după asasinarea lui Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, in Mali, familiile celor doi jurnalişti de la RFI şi parlamentari francezi denunţă tăcerea autorităţilor

Christine Lagarde, fost ministru de finanțe al Franței și șef al Fondului Monetar Internațional, îl va înlocui de astazi pe Mario Draghi la cârma Bancii Centrale Europene. Ea este primul președinte al BCE fără o pregătire formală în economie. Despre provocarile mandatului, in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 1 noiembrie 2019