Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 noiembrie 2019

investire_guvern_orban_ceata_pro_romania.jpg

Guvernul Ludovic Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. (Sursa foto: Facebook/PNL)
Guvernul Ludovic Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. (Sursa foto: Facebook/PNL)

Guvernul Ludovic Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. 240 de senatori si deputati au dat unda verde cabinetului format din 16 ministri si programului de guvernare al PNL. Va multumesc si aveti incredere in noi, a fost mesajul scurt al proaspatului premier.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Socialistul Ion Ceban este noul primar al Chișinăului. El a câștigat detașat în fața lui Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM. Despre consecintele acestui vot, pe larg, in 40 de minute.

Mii de oameni au participat ieri la Marșul pentru Păduri. Între timp, un raport Greenpeace arată că statul depistează doar 1% din totalul tăierilor ilegale din România. Valentin Sălăgeanu, director executiv la Greenpeace România vine cu explicatiile in aceasta seara.

Si..pentru a două oară de când a fost ales preşedinte, Emmanuel Macron efectuează începând de astazi o vizită de stat în China. Pe agenda liderului francez figurează o serie de întâlniri economice şi culturale. Subiectele politice sensibile vor fi abordate mai discret sau deloc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 noiembrie 2019