Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 noiembrie 2019

Florin Citu majorare pensii tupeu PSD.png

Florin Cîțu critică PSD-ul, în contextul majorării pensiilor (Foto: arhivă RFI)
Florin Cîțu critică PSD-ul, în contextul majorării pensiilor (Foto: arhivă RFI)

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, nu este convins că România se poate încadra în ținta de deficit de 3% pentru acest an, în condițiile în care execuția bugetară la nouă luni a arătat un deficit de 2,66% din PIB. El a mai spus că reorganizarea ANAF este pe lista de priorități a mandatului sau.

sumarul emisiunii 40 de minute

Abia instalat in fruntea Ministerului de Interne, Marcel Vela, declara razboi total clanurilor interlope. Prezent la investire, presedintele Klaus Iohannis ii transmite un mesaj noului ministru: Daţi o şansă Poliţiei, Jandarmeriei si pompierilor să îşi recapete demnitatea!

Scandalul din Pro România continuă. Mihai Tudose îi cere demisia lui Victor Ponta de la șefia partidului, sugerând într-o postare pe Facebook că acesta nu este susținut de colegii din conducerea formațiunii. Victor Ponta i-a amenintat cu excluderea din partid pe cei care au votat investirea guvernului Orban.

Guvernul Orban ar urma sa trimita astazi  propunerea ca Siegfried Mureșan sa fie comisar european, potrivit unor surse liberale citate de Reuters. Romania ar putea primi portofoliul Extinderii, urmand ca Ungaria sa preia postul de comisar al Transporturilor.

Si..Franţa ia măsuri în favoarea “imigraţiei profesionale”. Premierul Edouard Philippe a prezentat un plan ce prevede intre altele instituirea unor cote, iar unele din măsurile preconizate au stîrnit reacţii critice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 noiembrie 2019