Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 noiembrie 2019

valean-adina-euro-deputat-pnl-20100119122317.jpg

Europarlamentarul liberal, Adina Vălean, a fost  fost acceptata pentru functia de comisar la Transporturi
Europarlamentarul liberal, Adina Vălean, a fost fost acceptata pentru functia de comisar la Transporturi

Europarlamentarul liberal, Adina Vălean, a fost  fost acceptata pentru functia de comisar la Transporturi, de presedintele Ursula von der Leyen. Pe lista scurta trimisa la Bruxelles s-a aflat si colegul sau, europarlamentarul Siegfried Muresan. Solutia trimiterii celor doua nume a venit pe fondul presiunii socialistilor de a fi nominalizat si un candidat femeie, pentru a fi asigurat echilibrul de gen in viitoarea comisie. Cand ar putea fi votata noua echipa de comisari, aflam imediat….

sumarul emisiunii 40 de minute 

Angajările la stat se făceau pe usa din dos, pe pilăraie, pe nepotism sau pe bază de carnet de partid. Declaratia extrem de dura ii apartine proaspatului premier, Ludovic Orban. In context, noul ministru de Finante anunta ca a semnat un ordin de blocare a concursurilor din ANAF. Despre aceste masuri plus reducerea numarului de ministere, discutam in aceasta seara..

Record de contracte şi acorduri pentru Emmanuel Macron în China. Aeronautică, energie, finanţe sau industria agroalimentara – iata doar câteva din sectoarele în care s-au semnat intelegeri, cu ocazia vizitei la Beijing a preşedintelui francez. Liderul de la Elysee  şi omologul său chinez Xi Jinping si-au reafirmat sprijinul în favoarea acordului de la Paris privind clima, semnat în 2015 şi din care SUA tocmai şi-au oficializat ieşirea.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 6 noiembrie 2019