Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 noiembrie 2019

atentatul_din_13_noiembrie_2015_de_la_sala_pariziana_de_concerte_bataclan_s-a_soldat_cu_90_de_morti_si_numerosi_raniti.jpg

Sunt 4 ani de la unele din cele mai grave atentate care au lovit Franta
Sunt 4 ani de la unele din cele mai grave atentate care au lovit Franta
Sursa imaginii: 
AFP, Archive

Sunt 4 ani de la unele din cele mai grave atentate care au lovit Franta. Pe 13 noiembrie 2015, stadionul național, mai multe cafenele și sala de concerte Bataclan au fost ținta mai multor atacuri coordonate, soldate cu 131 de morti. Nu mai puțin de 40 de persoane au fost puse sub acuzare pentru atacuri insa procesul treneaza.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Datoria externă a României a crescut cu 8,4 miliarde euro în primele nouă luni ale anului.   Radiografia economică a BNR mai surprinde un deficit de cont curent mai mare cu 19%. Despre riscuri si corectii, imediat economistul Aurelian Dochia.

Ministrul Educației anunță primele schimbări din învățământ. Unele discipline vor dispărea din orarul elevilor. Monica Anisie explica „ nu mai putem pune atâta presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate”. Cum raspund expertii, discutam imediat.

Asociaţia Oraşelor din România avertizeaza! 43 de oraşe mici sunt în imposibilitatea de a închide anul bugetar 2019.  Primarii cer un calendar cât mai rapid de aprobare a Legii bugetului pentru 2020… Altfel, scoli, spitale, creşe, sau centre permanente pentru persoane în vârstă nu vor mai primi finantare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 noiembrie 2019