Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 noiembrie 2019

cine_cheama_ambulanta_canicula_medic_degeaba_sfatuim.jpg

Alertă în Timișoara! Bloc evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit, posibil după o dezinsecție (Sursa foto: pixabay.com)
Alertă în Timișoara! Bloc evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit, posibil după o dezinsecție (Sursa foto: pixabay.com)

Alertă în Timișoara! Un bloc cu 200 de oameni a fost evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit, posibil după o dezinsecție. Locatarii au fost duși la spital pentru analize si deocamdata nu se pune problema sa se intoarca in apartamente.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Autoritățile locale aveau cadru legal pentru a interveni încă de sâmbătă seară în cazul ursului rănit care a agonizat 18 ore pe o șosea din Harghita. O spune ministrul Mediului dupa ce ministrul de Interne a sustinut că jandarmeria are armamentul necesar intervenției în astfel de situații, dar nu are tranchilizante și nici specialiști. 

In timp ce noul ministru al Educatiei, anunta  că are în vedere modificarea examenului de bacalaureat dar ca nu va face asta fara consultare publica, președintele Klaus Iohannis a promulgat  legea care prevede reducerea numarului de ore in invatamantul primar, gimnazial si liceal.  Masura intrain vigoare de anul scolar viitor. Despre eficienta schimbarilor din educatie, discutam in aceasta seara.

Poliția din Hong Kong a descins în forță în campusul Universității Politehnice din oraș, unde erau baricadați de o săptămână sute de studenți care demonstreză împotriva autoritarismului. Protestele au inceput in vara in fosta colonie britanica, atunci cand conducerea chineză a propus o lege prin care suspecții anchetați să fie extrădați în China.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 noiembrie 2019