Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 noiembrie 2019

Presedintele in functie isi pastreaza prima sansa duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale dar surprize pot sa apara. Pe de alta parte, marele castig in tabara PSD, este ca electoratul social-democrat si-a redobandit increderea in Viorica Dancila. Sunt aprecierile sociologului Marius Pieleanu. Interviul imediat.....

sumarul emisiunii 40 de minute 

Euro a atins un nou nivel record, pentru a treia zi consecutiv. Despre consecinte si care evolutia in perioada urmatoare, pe larg in 40 de minute.

O noua agresiune la adresa politistilor pune in discutie securitatea oamenilor legii aflati in misiune. Doi poliţişti care urmăreau doi suspecţi au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost deposedaţi de armele din dotare şi bătuţi de rudele agresorilor. Totul s-a petrecut intr-o comuna valceana.

Senatul american a adoptat o lege pentru protecția drepturilor cetățenilor din Hong Kong​, în contextul escaladării actelor de violență dintre manifestanții pro-democrație și forțele locale de ordine. Protestele în fosta colonie britanica au izbucnit în vara, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Desi documentul a fost retras, spiritele nu s-au calmat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 noiembrie 2019