Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 noiembrie 2019

revolutie.jpg

Procesul Revoluției a început cu o amânare
Procesul Revoluției a început cu o amânare
Sursa imaginii: 
arhiva

Procesul Revoluţiei a fost amânat pentru data de 21 februarie anul viitor, după ce la primul termen al dosarului, instanţa a constatat lipsa de procedură.  A fost haos astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cativa dintre oamenii citaţi au nevoie de intervenţia medicilor. Fostul preşedinte, Ion Iliescu, pus sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, nu a fost prezent, fiind reprezentat de avocat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce premierul Ludovic Orban a declarat că sunt atâtea probleme în buget, că nici nu ştie dacă s-au putut identifica toate, reprezentantii fostei puteri raspund- PSD  a lasat finantele tarii la cheie. Senatorul Liviu Pop crede ca actualul cabinet incearca de fapt sa-si ascunda neputinta.

Președintele american Donald Trump a anunțat în timpul vizitei surpriză de ieri, din Afganistan, că negocierile cu talibanii au fost reluate, după întreruperea lor, în septembrie. Vizita lui Trump este prima după ce a devenit președinte și s-a produs la o săptămână după o schimbare de prizonieri între Washington și Kabul care a dus la creșterea speranțelor privind discuțiile de pace.

Ziua reducerilor- Black Friday- a incins spiritele în Franța. Zeci de activiști au blocat intrarea la un depozit Amazon pentru a protesta fata de impactul pe care consumerismul îl are asupra mediului înconjurător. In context, parlamentarii francezi discută interzicerea evenimentului…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 noiembrie 2019