Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 decembrie 2019

Daca Parlamentul nu va vota proiectul de lege al PNL privind recursul compensatoriu, Guvernul anunta ca intentioneaza sa-si asume raspunderea pe corectarea legilor justitiei. E inclusa in acest pachet si  prorogarea pensionării anticipate a magistraților, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Omagiu naţional, la Invalizi, în memoria celor 13 militari francezi morţi în Mali…Toti au fost decorati postum cu Legiunea de Onoare.

 Bulgaria a fost promovata o treapta de agentia de evaluare financiara Standard&Poors. Aceeasi calificare pe care a primit-o un alt stat vecin-Ungaria. Bulgaria ne depaseste deja cu mult si ne arata ca acolo unde exista o strategie si vointa politica se poate face performanta. Un interviu cu analistul economic dragos Cabat.

Brazilia nu a dorit-o, Chile a renunţat în ultima clipă s-o găzduiască după ce s-a confruntat cu o gravă criză socială. In cele din urmă, la Madrid s-a dechis astazi a 25-a Conferinţă consacrată schimbărilor climatice. 196 de ţări sunt reunite până pe 13 decembrie şi aproape 50 de şefi de state şi de guvern asistă la deschiderea lucrărilor din capitala spaniolă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 decembrie 2019