Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cârnaţii de Pleşcoi şi Telemeaua de Sibiu au fost recunoscute oficial la nivel european

telemea_0.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Emisiunea Rural a fost dedicată pe două teme centrale: certificările a două produse românești la nivel european și drama crescătorilor de porci autohtoni. 

Iată subiectele abordate:

- Cârnaţii de Pleşcoi şi Telemeaua de Sibiu au fost recunoscute oficial la nivel european. La finalul săptămânii trecute, reprezentanții asociațiilor de producători au primit de la ministrul Agriculturii, Adrian Oros, certificările oficiale pentru cele două produse. Evenimentul a avut loc în cadrul târgului "Mâncăm şi trăim româneşte", desfășurat în weekend în Capitală (reportaj Mircea Oprea)

- Drama crescătorilor de porci autohtoni continuă, producția și exporturile de carne sunt la pământ, iar importurile cresc în ritm alert. Care este așadar viitorul acestui sector extrem de important pentru economie? Răspunde Nicolae Ciuleac, patronul uneia din cele mai mari companii din sectorul creșterii și procesării porcilor din România (interviu Mircea Oprea)

- Pesta porcină africană pune sectorul european al cărnii de porc într-o situație inedită în care importurile din China sunt afectate , iar exporturile riscă să fie interzise. (corespondență Mihaela Gherghișan de la Bruxelles)

 

Toate edițiile emisiunii Rural: https://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Emisiunea Rural din 2 decembrie 2019