Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 decembrie 2019

scoala_6.jpg

Teste PISA - România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani
Teste PISA - România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani

Programul pentru Evaluarea Internaţională a Elevilor – PISA 2018 aduce vesti proaste: România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani. Procentul de analfabetism funcţional este de 44%. Ministrul Educatiei considera ca factorul socio-economic influenteaza in cea mai mare masura aceste rezultate. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cei 29 de lideri ai statelor membre ale NATO se reunesc astazi si maine la Londra pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Alianţei Nord-Atlantice, o intalnire umbrită însă de dispute referitoare la finantarea si rolul  blocului transatlantic.

PSD incearca o schimbare a discursului sau politic in perspectiva anului electoral viitor. Este opinia politologului Andrei Taranu, in conditiile in care social-democratii s-au repozitionat deja, cel putin in problema recursului compensatoriu si doresc abrogarea legii pe care tot ei au sustinut-o.

Si …primul heliport medical din Bucuresti, construit la standarde internationale a fost inaugurat astazi la Spitalul Universitar. Elicopterele vor putea zbura atat pe timp de zi cat si noaptea iar timpul de interventie va fi scurtat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 decembrie 2019