Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 4 decembrie 2019

Recursul compensatoriu, care a scos mai devreme din pușcării peste 20.000 de infractori, a fost abrogat. Legea a fost votată în plenul Camerei Deputaților și va merge la președinte pentru promulgare. Proiectul legislativ, inițiat de PNL în luna februarie, a fost discutat in procedura accelerrata și a fost avizat în comisia juridică după ce Guvernul Orban a anunțat că in caz contrar, își va asuma răspunderea pe această lege.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Tot deputatii, reuniti in plen, au dat vot final si pe eliminarea supraacizei la carburanți. In mod normal, prețul la pompă ar trebui sa scada. Asta se va intampla din ianuarie, asigura liberalii. In replica, PSD, aflat acum în opoziție, spune că benzina si motorina nu se vor ieftini.  

Guvernul lanseaza programe de screening privind cancerul şi hepatita. Banii vin din fonduri europene,  peste 100 milioane de euro. Beneficiari sunt peste un milion de persoane din diferite zone ale ţării. Acestea sunt programe de prevenţie, a explicat vicepremierul Raluca Turcan.

Iar liderii statelor membre ale NATO, reuniţi la Londra, au adoptat,la finalul summitului de marcare a 70 de ani de la crearea organizaţiei o declaraţie comună în care isi exprimă unitatea şi recunosc, pentru prima dată, creşterea puterii Chinei drept o ''provocare''.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 decembrie 2019