Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 decembrie 2019

Franţa se confruntă astazi cu o nouă zi de greve si manifestatii fata de reforma sistemului de pensii

Franţa se confruntă astazi cu o nouă zi de greve si manifestatii fata de reforma sistemului de pensii. Guvernul încearcă să-i calmeze pe sindicalisti si anunţa o nouă rundă de discuţii pentru  luni. Reforma preconizată de preşedintele Emmanuel Macron vizează unificarea celor 42 de tipuri  actuale de pensionare, într-un sistem universal.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministrul de Interne anunta ca incepe verificari la toate inspectoratele judetene de politie. Decizia vine in urma cazului din Caras-Severin, unde prefectul si seful serviciului arme si munitii ar fi intervenit in fvoarea unor persoane care voiau sa obtina permisul de portarma fara sa sustina testarile obligatorii.

  Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contracte de muncă. "Nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să ieşim din zodia şpăgii. Sunt spitale din România în care acest fenomen nu mai există”. O spune hotarat ministrul Sănătății, Victor Costache care adauga ca ia in calcul introducerea unei prevederi in acest sens în contractele de muncă ale personalului medical.

Kievul este pregătit „să construiască un zid” care să se separe Donbasul de restul teritoriului ucrainean. După o pauză de aproape trei ani, Parisul va găzdui luni negocierile destinate relansării procesului de pace în estul Ucrainei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 decembrie 2019