Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 decembrie 2019

wada.jpg

Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping timp de patru ani de la toate competiţiile sportive majore
Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping timp de patru ani de la toate competiţiile sportive majore

Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping timp de patru ani de la toate competiţiile sportive majore.  Sportivii care pot dovedi că nu sunt implicaţi în scandalul  de  dopaj care a afectat sportul din Rusia, vor putea concura sub steag neutru.

Transporturile publice franceze sunt în continuare blocate în mare parte astazi, pentru a cincea zi consecutiv. Sindicatele mentin astfel presiunea asupra guvernului. Cele doua parti  au programata in aceasta dupa-amiaza o noua runda de negocieri. Deocamdata cabinetul Edouard Phillipe este hotarat sa mearga mai departe cu controversata reforma a pensiilor.

La Paris are loc astazi o nouă întîlnire în aşa-numitul „format Normandia”, altfel spus cu participarea, la cel mai înalt nivel, a Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei. Parisul şi Berlinul fac noi eforturi pentru a relansa negocierile de pace dintre Moscova şi Kiev, aflate în conflict deschis în sud-estul teritoriului ucrainean.  

Iar Uniunea Europeană se pregătește să lanseze, cel mai ambițios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice. Proiectul, cunoscut ca  Acordul Verde European, ar urma să schimbe în mod radical economia blocului comunitar. Cat de fezabile sunt ambitiile Bruxellesului, va spunem in aceasta seara….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 decembrie 2019