Actualitatea de joi, 12 decembrie 2019

ccr.jpg

PSD contestă la Curtea Constituțională două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea
PSD contestă la Curtea Constituțională două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea
Sursa imaginii: 
Facebook

PSD contestă la Curtea Constituțională două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Președintele interimar al formatiunii Marcel Ciolacu a explicat ca se produce un   conflict juridic de natură constituţională. El a precizat insa că PSD nu ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură pentru angajarea răspunderii.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Britanicii sunt astăzi chemaţi la urne pentru al treilea scrutin parlamentar în mai puţin de cinci ani. Rezultatul va decide soarta Brexitului, acum în impas. Premierul conservator Boris Johnson  speră să obţină majoritatea absolută pentru a scoate Regatul din Uniunea Europeana, în condițiile sale.

De altfel, Brexitul este unul din subiectele aflate pe agenda consiliului European care incepe in aceasta seara, la Bruxelles. Alaturi de propunerea finlandeza de buget pentru perioada 2021-2027 care nemultumeste pe toata lumea, pentru ca presupune taieri de fonduri. 

Pentru țările din estul Uniunii Europene este foarte complicat să atinga obiectivele din Acordul verde. O spune presedintele Klaus Iohannis care si-ar dori ca o parte din cheltuială să fie suportată din bugetul european. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 decembrie 2019