Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 decembrie 2019

boris_johnson.jpg

Boris Johnson
Sursa imaginii: 
Getty Images

Boris Johnson isi castiga pariul si va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana in conditiile sale. Conservatorii au castigat detasat alegerile anticipate. Klaus Iohannis considera ca ne uitam la un rezultat foarte bun pentru românii din Regatul Unit. In timp ce Scotia cere un nou referendum pentru independenta si automat pentru a ramane in blocul comunitar.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scandal in USR dupa excluderea vicepresedintei filialei Ilfov. In timp ce unii membri de partid cer ca Olimpia Ardelean sa fie reprimita in formatiune, altii sustin ca aceasta a sabotat obiectivele politice ale Uniunii.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat un ''acord privind neutralitatea climatica până în 2050''. Polonia a refuzat să se angajeze imediat, fără a bloca totuşi concluziile. Varsovia ar trebui convinsa pana in vara anului viitor.

O neobrazare! Asa caracterizeaza premierul Ludovic Orban cererea Primăriei generalede a primi  667 de milioane de lei, în condiţiile în care instituţia a beneficiat din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane. Gabriela Firea avertizează că dacă executivul  nu va da curs solicitării, va formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului şi al ministrului Finanţelor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 decembrie 2019