Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 decembrie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Sentinte in primă instantă in dosarul Colectiv! Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la opt ani și șase luni, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare. Instanta a stabilit si daune de peste 50 de milioane de euro pentru victime si familiile acestora. Este esential ca s-au stabilit vinovatiile, spune la RFI unul dintre supravietuitori in timp ce Elena Calistru de la Funky Citizens crede ca Romania nu e mai sigura dar e mai constienta. Inteviurile, imediat…..

sumarul emisiunii 40 de minute 

La 30 de ani de la Revoluție, nu am aflat adevărul despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989, a declarat președintele Klaus Iohannis, la ședința solemnă a parlamentului. Legislativul a adoptat Declaraţia consacrată marcării a 30 de ani de sangeroasele evenimente. Sunt condamnate crimele împotriva umanității și încălcările drepturilor omului săvârșite de regimul comunist.

Conflictul social din Franţa legat de reforma pensiilor intră într-o săptămînă decisivă. Grevele din transporturi continuă. Pentru maine sindicatele au lansat un apel la o nouă zi de mobilizare naţională. Miercuri va avea loc o nouă rundă de negocieri între executiv şi partenerii sociali, dar creşte temerea că grevele ar putea continua şi în perioada vacanţelor de sfîrşit de an.   

Iar președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat că va închide două baze militare strategice folosite de SUA în Turcia, dacă Washingtonul va impune Ankarei sancțiuni pentru achiziționarea unui sistem rusesc de rachete.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 decembrie 2019