Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Macovei: "Va fi un buget mai mic după Brexit pentru PAC"

vlad-macovei.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Tema emisiunii din 16 decembrie a fost noua Politică Agricolă Comună și proiecțiile bugetare.

Invitatul emisiunii a fost Vlad Macovei, jurnalist la agrointeligenta.ro.

"În acest moment tot ce știm e că nu știm nimic. Toate opțiunile sunt pe masă, se negociază. Va fi o reformă a agriculturii europene, asta este foarte clar. Va fi o nouă filozofie a plăților directe, un accent pus pe zona de mediu. Dar, decoamdată, sunt doar discuții. Cert e că bugetul va fi mai mic, după Brexit ", a declarat acesta.

În cadrul emisiunii a fost difuzat și un interviu cu Dacian Cioloș, fost comisar pe agricultură, realizat de Mihaela Gherghișan, corespondentul RFI la Bruxelles.

Presedintia finlandeza a UE a prezentat luni ministrilor europeni ai agriculturii un bilant al discutiilor de pâna acum referitoare la reforma Politicii Agricole Comune. Multe puncte de vedere diverg însa si o discutie reala nu poate avea loc inainte ca cifrele finale ale bugetului UE 2021-2027 sa fie cunoscute, anul viitor. Intre timp, Dacian Ciolos, artizanul reformei PAC din 2014 si actual membru al comisiei agricultura din Parlamentul European, explica la ce servesc aceste "reforme" sau "ajustari" repetate a celei mai mari si mai vechi politici comunitare.

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural/

 

 
Emisiunea Rural - 16 decembrie 2019