Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 decembrie 2019

camera_lorzilor.jpg

Camera Comunelor a aprobat principalele elemente ale Acordului Brexit
Camera Comunelor a aprobat principalele elemente ale Acordului Brexit
Sursa imaginii: 
Camera Lorzilor

Camera Comunelor a aprobat principalele elemente ale Acordului Brexit, dar procedurile parlamentare vor continua, în contextul în care premierul Boris Johnson intenţionează ca retragerea ţării din Uniunea Europeană să se producă pe 31 ianuarie 2020.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scenariul alegerilor anticipate are 50% șanse de a fi realizat. Este una din declaratiile presedintelui Klaus Iohannis la o întâlnire informală cu jurnaliștii. In aceeasi intrevedere seful statului a anuntat ca cel mai probabil, anul viitor, ambasadorul Romaniei in Statele Unite George Maior,  va fi rechemat de la post.

Tichete junior, trusou pentru nou-născuți, ajutor financiar la achiziția de mașini pentru familiile cu cel puțin 3 copii, plus concediu pentru bunicii care își cresc nepoții. Este un pachet de legi initiat de UDMR. Demersul vine în contextul în care recent a fost aprobată de Parlament dublarea alocațiilor pentru copii, initiativa criticata de premierul Ludovic Orban care aprecia că parlamentarii care au dat acest vot nu înțeleg situația în care se află România.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 decembrie 2019