Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 7 ianuarie 2020

mapn.jpg

Sursă Foto: mapn.ro

Ministerul Apărării anunță că a început demersurile pentru relocarea celor 14 militari români aflați în misiune în Irak, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar. Ce înseamnă această relocare? l-am întrebat pe generalul în rezervă Alexandru Grumaz, care ne-a vorbit și despre primele efecte ale acestei noi crize.

Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca, a anunțat ministrul Sănătății. Victor Costache face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.

Pentru că raspundererea e penală în astfel de cazuri există această tendință de a minimiza sau de a nu raporta astfel de cazuri, explică la RFI Bogdan Tănase, medic primar chirurg și președintele Alianței Medicilor.

Împreună cu Vasile Damian analizăm situaţia publicației Charlie Hebdo la 5 ani după atacul jihadist. Ce s-a ales de soarta caricaturii? Un răspuns ceva mai târziu în 40 de minute.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute de marți, 7 ianuarie 2020