Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 10 ianuarie 2020

orban_iohannis.jpg

Image source: presidency.ro

Premierul Ludovic Orban și președintele Iohannis par să fi căzut de acord că e nevoie de anticipate. Cum se va ajunge însă la ele?

sumarul emisiunii 40 de minute 

​Aceasta pare să fie marea dilemă în condițiile în care, în ciuda declarațiilor, celelalte partide nu par să fie avantajate de un scrutin anticipat, Dacă e să ne luăm după ce arată sondajele de opinie. Analizăm subiectul împreună cu politologul Andrei Țăranu.

Și tot în ciuda declarațiilor un lucru este cert: că anticipatele nu vor avea loc odată cu localele. De ce? Explicații în 40 de minute

Camera  Reprezentanţilor – unde democraţii deţin majoritatea – a adoptat o rezoluţie care urmăreşte să-i limiteze puterile lui Donald Trump în materie de acţiuni militare. Iniţiativa aleşilor de la Washington vine după ce mai mulţi membri ai Congresului american au pus la îndoială legalitatea acţiunii de eliminare a generalului iranian Qassem Soleimani. Explicații ne va oferi Vasile Damian.

 

Sindicatele din educație atrag atenția că o ordonanță emisă recent va bloca activitatea în școli. Federația „Spiru Haret“ vrea ca Guvernul să găsească de urgență o soluție astfel încât activitatea din unitățile din învățământ să nu fie perturbată de prevederile ordonanței care interzice detașările din mediul privat în cel de stat.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute de vineri, 10 ianuarie