Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 ianuarie 2020

claudiu_craciun_cristina_topescu_si_sorin_crucerai.jpg

Cristina Țopescu în studioul RFI România, 2018
Sursa imaginii: 
RFI România

Poliția a deschis un dosar pentru moarte suspectă, in cazul Cristinei Topescu, așa cum este procedura în astfel de situații. Decesul jurnalistei readuce in discutie singurătatea, pe care sistemele de sanatate vestice au identificat-o deja ca pe o problemă de sănătate publică. Retelele de socializare nu pot combate fenomenul, faptul ca avem sute sau mii de prieteni functioneaza ca un narcotic, avertizeaza psihologii…Un interviu in aceasta seara…..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Protestele de stradă continua în Iran si amplifica presiunea asupra conducerii. Intr-o miscare surprinzatoare, seful Gardienilor Revoluţiei isi cere scuze pentru doborarea avionului civil ucrainean. O schimbare semnificativă de poziţie…Teheranul este in acest moment fara optiuni iar o renegociere a acordului nuclear este singura varianta valida pentru regim…Discutam pe larg…

Preconizata reforma din MAI agită spiritele. Ministrul Marcel Vela anunţă schimbări majore la Jandarmerie. Consecinta- ar urma sa fie reduse posturi de conducere cu salarii foarte mari. Sindicatele îl acuză pe ministru că vrea să facă schimbări pe care nu le-a discutat cu reprezentanții angajaților.

Iar seful Procuraturii Anticorupție de la Chisinau a fost arestat pentru 20 de zile și plasat în izolator. Acesta este acuzat că l-ar fi protejat pe oligarhul Plahotniuc în frauda bancară de 1 miliard dolari.  Fostul procuror- șef se apara si spune că dosarul său este unul politic.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 ianuarie 2020