Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 15 ianuarie 2020

putin_putin.jpg

Decizie surpriza la Moscova! Guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev demisionează.
Decizie surpriza la Moscova! Guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev demisionează.

Decizie surpriza la Moscova! Guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev demisionează. Anuntul vine  dupa ce presedintele Putin a propus un referendum pe tema schimbărilor constituționale majore ce vor muta centrul de greutate al puterii dinspre președinte spre parlament și premier.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Vin vesti proaste din Parlamentul European: din exercițiul bugetar 2021-2027, fondurile de coeziune vor putea finanța doar autostrada Pitești-Sibiu, nu și pe cea din Moldova. Și asta pentru că cel puțin două treimi din banii pe care România îi va primi de la Bruxelles trebuie orientați către proiecte verzi și inovative.

Pădurile din jurul Bucureștiului, vor avea regimul juridic schimbat din luna martie și vor face parte din zona de protecție, ceea ce înseamnă că e interzisă tăierea lemnului în scop economic. Anuntul a fost facut dupa ce activiştii de mediu i-au acuzat pe silvicultori că au tăiat foarte mulţi copaci sănătoşi şi prea puţini uscaţi sau bolnavi. 

Statele Unite si China au semnat un acord preliminar. Primele două economii ale lumii, sunt angajate de peste un an într-un război comercial care s-a tradus prin introducerea reciprocă de tarife vamale suplimentare, care au vizat produse în valoare de sute de miliarde de dolari. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 ianuarie 2020