Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 ianuarie 2020

Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban considera ca e vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățeni, pentru a avea legitimitate. După decizia executivului, social-democratii anunta ca, împreună cu UDMR, vor depune o motiune de cenzura.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul European a votat cu largă majoritate o rezoluție referitoare la nerespectarea statului de drept în Polonia și Ungaria, împotriva celor două țări fiind declanșată procedura de sancționare prin activarea articolului 7. Măsura poate duce chiar la pierderea dreptului celor două țări de a vota în chestiuni decizionale care privesc UE.

Părinții celor patru copii din Timișoara morți într-un incendiu care le-a cuprins locuința în timp ce erau singuri acasă fuseseră reclamați la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului încă de anul trecut.  Vecinii spun că minorii erau neglijati. Asistenții sociali sustin ca au mers de două ori la locuința familiei, ultima data in decembrie, unde au constatat că micuții "erau bine îmbrăcați, hrăniți și îngrijiți".

Nu suntem deloc convinși că guvernul de la Chișinău își propune ca obiectiv parcursul european. Vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor din Moldova. Declaratia vine de la președintele Klaus Iohannis. Despre efectele deciziei discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 ianuarie 2020