Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irina Constantinescu – AVE sau cum ne educăm copiii de la țară

foto_irina_constantinescu.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România

Cândesâști-Vale ? E o comună așezată într-o vale care se află la jumătatea distanței dintre Tîrgoviște și Cîmpulung.

Acolo se afla o scoala ca multe alte scoli din România rurala, adica jumatate din România. Nu seamana cu scolile de elita din marile orase. Au bugete mici, unele nu se pot nici macar încalzi cum trebuie iarna si le lipsesc cam de toate.

Dar în acest peisaj dezolant s-au aprins niste lumini. Oameni priceputi si daruiti au redat viata acestor scoli. Asociatia AVE-Romania, adica asociatia pentru valori în educatie, a reusit sa finanteze cu bani strînsi de la afaceri de succes în România multe scoli de acest fel. Cum ?  Oferind programe de coaching si de mentoring directorilor acestor scoli.

Si sint peste o suta de scoli în acest program urmînd ca el sa ia o amploare si mai mare. De curînd asociatia pentru valori in educatie a organizat gala premiilor AVE iar premiul pentru directorul anului scolar 2019 a fost oferit Irinei Constantinescu, directoare la scoala din Cândesti-Vale.

Mai multe despre ea si despre proiectele ei puteti afla la adresa : « ecoscoalagimnazialacandesti.blogspot.com » sau « vladeanumatei.ro ».

 

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor