Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 ianuarie 2020

Liviu Avram Propuneri procurori sefi rezonabile bune.jpg

Propunerile oficiale pentru Parchetul General, DNA și DIICOT: Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa și Giorgiana Hosu (Sursa foto: pixabay)
Propunerile oficiale pentru Parchetul General, DNA și DIICOT: Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa și Giorgiana Hosu (Sursa foto: pixabay)

Discutam mai intai despre cine sunt procurorii propuși să conducă Parchetul General, DNA și DIICOT. Gabriela Scutea , propusă Procuror General al României, este procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov. Crin-Nicu Bologa, pe care ministrul Justiției îl vrea șef la DNA, este prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Sălaj, iar Georgiana Hosu, propusă șefă la DIICOT, conduce interimar această instituție de la finalul anului trecut.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cursurile vor fi suspendate pentru trei zile în mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică din cauza numărului mare de cazuri de gripă înregistrate. Intre timp, coronavirusul din China face 6 victime  iar Ministerul Afacerilor Externe emite o avertizare de calatorie pentru cetățenii români. Organizația Mondială a Sănătății organizează maine o reuniune de urgență.

Protest astazi în fața Registraturii Primăriei Capitalei...Mai mulți șoferi au ieșit în stradă pentru a contesta cu claxoane și bannere Taxa Oxigen, pe care primarul Gabriela Firea intenționează să o introducă din martie, taxă care are ca singur criteriu de aplicare norma Euro a autovehiculelor.

Forumul economic de la Davos a fost deschis cu o dezbatere la care au participat cei mai tineri activiști pentru mediu, printre care și cunoscuta Greta Thunberg. Adolescenta suedeza, criticata dur de presedintele Trump care spune ca Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii! Este timpul să fim optimiști”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 ianuarie 2020