Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 ianuarie 2020

csm_abrogare_oug_legi_justitie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Magistrații Tribunalului și ai Curții de Apel București isi suspenda, de astazi, activitatea pe perioadă nedeterminată, nemulțumiți de abrogarea pensiilor de serviciu. Aceeași decizie a fost luată și de judecătorii mai multor curți de apel din țară. Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputatilor saptamana viitoare.  Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Situatia cetatenilor europeni care traiesc in Marea Britanie, dupa Brexit, ramane incerta. Camera Lorzilor a votat un amendament ce le confera automat acestora dreptul de a ramane in Regatul Unit. Guvernul si-ar dori insa ca acestia să faca o serie de demersuri pe lângă autorităţi, pentru a obţine acest drept.

Depăşirea limitei maxime admise a poluării în București, reclamată puternic de o parte a societății civile, e sancționată și de Comisia Europeană, care a dat în judecată România pentru că nu își protejează cetățenii. Medicii arată că impactul poluării e extrem de puternic, mai ales asupra copiilor și bătrânilor. Un interviu in aceasta seara…

Si peste 40 de şefi de stat şi de guvern se află la Ierusalim unde participa maine la comemorarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz. Preşedintele francez Emmanuel Macron se află printre invitaţi si este unul dintre puţinii lideri importanţi care şi-a propus să se deplasaeze şi la Ramalah, pentru o întîlnire cu şeful autorităţii palestiniene.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 ianuarie 2020