Actualitatea de joi, 23 ianuarie 2019

Raluca Turcan.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa foto: gov.ro

Prin vocea vicepremierului Raluca Turcan, Guvernul anunta ca cel mai probabil isi va asuma raspunderea pe desfiintarea Sectiei de investigare a magistratilor si a pensiilor speciale pentru parlamentari. Numarul doi in executiv anunta si ca PNL a declansat calendarul alegerilor parlamentare anticipate. Un interviu in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

17 morti, aproape 600 de imbolnaviri si trei orase inchise au fost raportate de autoritatile chineze din cauza coronavirusului care s-a raspandit din Wuhan, în timp ce OMS caută soluţii pentru prevenirea unei pandemii. Specialistii  se tem că viteza de transmitere se va accelera în contextul în care sute de milioane de chinezi călătoresc în această perioadă, cu ocazia Anului Nou chinezesc, care începe sâmbătă.

Procesul privind punerea sub acuzare a președintelui american, care a început ieri în Senat, a ajuns în faza negocierilor pe tema audierii unor martori cheie. Trump este aproape sigur că va fi achitat de Senatul controlat de republicani, unde este nevoie de o majoritate de două treimi pentru a-l înlătura din funcţie. Dar efectul procesului asupra campaniei sale pentru realegerea   în noiembrie, nu este deloc clar.

Iar la Ierusalim, comunitatea internaţională comemorează Holocaustul şi se angajează să nu repete greşelile trecutului… Avem un reportaj de la Muzeul Yad Vashem.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 ianuarie 2020