Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 31 ianuarie 2020

p030749000702-127723.jpg

Astazi, la miezul nopţii, Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată in istorie un stat membru.
Astazi, la miezul nopţii, Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată in istorie un stat membru.
Sursa imaginii: 
EUropea Union

Astazi, la miezul nopţii, Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată in istorie un stat membru. La aproape 3 ani si jumatate dupa referendumul pentru Brexit si dupa 47 de ani de apartenenta la blocul comunitar, Marea Britanie paraseste clubul. Odată cu acest pas începe o perioadă de tranziţie post-divort, care se va încheia în 31 decembrie 2020.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în China a ajuns la aproape 10.000. 213 persoane au decedat. Italia a decretat stare de urgență. Francezii repatriati din China au ajuns astazi in tara. Si germanii se mobilizeaza pentru a-si evacua cetatenii. OMS  a declarat coronavirusul o urgenta sanitara globala.

Guvernul anunță că reia astăzi procedura pentru înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul mondial UNESCO…..Maine expiră termenul până la care Executivul se mai poate adresa forului international pentru a cere rediscutarea dosarului. În iunie 2018, Comitetul Patrimoniului Mondial a decis amânarea înscrierii Roşiei Montane în Patrimoniul UNESCO, la solicitarea Guvernului Dăncilă, care a invocat arbitrajul internaţional în curs.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2020