Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 3 februarie 2020

painee.jpg

Ministerul Muncii face controale la fabrica de paine de la Ditrau
Ministerul Muncii face controale la fabrica de paine de la Ditrau

Cazul Ditrau scoate in evidenta un fenomen de care a inceput sa se loveasca si Romania- importul de forta de munca din afara Uniunii Europene. Imediat o sa ascultam explicatiile secretarului general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. Intre timp, Ministerul Muncii face verificări la brutăria din Harghita, după ce foşti angajaţi au reclamat condiţiile de muncă.

Continuă să crească bilanțul epidemiei de coronavirus. Sunt 362 de morți, printre care și primul din afara Chinei iar peste 17.000 de persoane sunt contaminate. Vorbim pe larg in aceasta seara despre efectele economice ale epidemiei. Bursele din China s-au prăbuşit astazi, în prima şedinţă de tranzacţionare după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc.

Astazi si maine preşedintele francez Emmanuel Macron se afla intr-o vizită în Polonia, deplasare pusă sub semnul relansării relaţiilor bilaterale. De la venirea la putere, în 2015, a naţionaliştilor conservatori în Polonia, relaţiile Varşoviei cu Parisul au fost relativ tensionate.

Iar sugestia primarului general, Gabriela Firea, ca municipalitatea ar putea organiza un referendum pentru introducerea vinietei Oxigen dacă asta ”se dorește”, starneste reactii dure din partea societatii civile. Consultarea bucurestenilor nu ar rezolva nimic, spune Irina Zamfirescu de la Active Watch. Argumentele, in aceasta seara…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 februarie 2020