Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 4 februarie 2020

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată mâine începând cu ora 12:00. Confruntat cu posibilitatea demiterii, Guvernul Orban, care și-a asumat declanșarea anticipatelor, pregătește terenul pentru organizarea alegerilor înainte de termen.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Proiectul de lege privind desfiintarea Secţiei Speciale de investigare a magistratilor a fost finalizat. Urmarirea penala in cazul magistratilor se va face numai cu autorizarea procurorului general. Pe de alta parte, judecătorii şi procurorii vor fi trimişi în judecată doar cu avizul CSM. Cum reactioneaza magistratii va spunem in aceasta seara.  

Hong Kong a raportat primul deces din cauza virusului Wuhan, aceasta fiind a doua persoană din afara Chinei continentale ucisă de epidemia care a provocat până acum aproape 430 de victime. În ultimele 24 de ore au continuat evacuarile strainilor din orasul din care a pornit epidemia.  Iar analistii continua sa lanseze semnale de alarma privind efectele asupra economiei mondiale.

Iarv profesorii din invatamantul preuniversitar primesc statut de autoritate publica. Asta inseamna ca atunci cand sunt agresati de un elev sau parinte, padepsele vor fi mai mari pentru autorii faptei. Avem reactii imediat ...

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 februarie 2020