Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 februarie 2020

iohannis_presidency.ro_1.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Dupa consultarile cu partidele parlamentare, Klaus Iohannis il desemneaza premier tot pe Ludovic Orban… PSD a avertizat deja ca daca asta se va intampla va sesiza Curtea Constitutionala.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Este oficial! Autoritatile au declansat epidemie de gripa. Cel mai recent bilant indica 18 morti. 7000 de cazuri de gripa s-au inregistrat pana acum. Intre timp, medicii ne avertizeaza sa nu cumparam vaccinuri antigripale online.  

Se vor putea tratat sau nu la privat, fara un cost suplimentar, pacientii care vor dori asta? Desi guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in acest sens, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, contracte care permit decontarea serviciilor medicale în privat.

Sefa Parchetului European Laura Codruta Kovesi le-a cerut eurodeputatilor o crestere semnificativa a bugetului structurii pentru ca aceasta sa poata functiona eficient. Institutia, care va cerceta modul în care sunt fraudate investițiile cu bani europeni, ar trebui sa devina operationala la sfarsitul anului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 februarie 2020