Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 februarie 2020

charles-michel-ursula-leyen-maison-histoire-europeenne-bruxellescelebrer-10e-anniversaire-traite-lisbonne-1er-decembre-dernier_0_729_486-1.jpg

Summit special la Bruxelles dedicat stabilirii bugetului multianual pentru perioada 2021-2027
Summit special la Bruxelles dedicat stabilirii bugetului multianual pentru perioada 2021-2027
Sursa imaginii: 
EUropean Union 2019

Negocieri dure la Bruxelles pe bugetul multianual 2021-2027. Klaus Iohannis s-a intalnit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, caruia i-a prezentat prioritatile Romaniei. Pentru ca nu toate statele membre au aceeasi viziune privind contributia si impartirea banilor, pe 20 februarie va fi organizat un summit dedicat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Concluziile Avocatului Poporului in cazul conflictului din Ditrau sun realiste. O spune primarul localitatii dupa ce institutia condusa de Renate Weber a concluzionat  că angajarea celor doi sri -lankezi a acutizat un conflict mai vechi intre patronii brutariei si fosti angajati iar conduita preotului din comuna a fost total neadecvata.

O nouă suspiciune de coronavirus în România: o profesoară de 32 de ani din Suceava, care predă în China și a revenit în țară. Va fi plasata in carantina la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Intre timp, oamenii de stiinta s-au angajat intr-o cursa contracronometru pentru a crea un vaccin care sa blocheze extinderea virusului.

Scandal in Republica Moldova unde veteranii razboiului din 1992 cer demisia ministrului de Externe. Seful diplomatiei de la Chisinau a provocat stupoare dupa ce a spus ca armata rusa a intervenit acum 28 de ani doar ca fortade mentinere a pacii. În urma conflictului transnistrean au decedat aproape 300 de persoane.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 februarie 2020