Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 februarie 2020

orban.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Obiectivul liberalilor raman alegerile anticipate! Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa viitorului cabinet, care rămâne aceeaşi. Programul de guvernare a fost actualizat si a fost trimis astazi Parlamentului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cazul fostei asistente TV , Daniel Crudu, batuta de iubit, readuce in discutie violenta domestica. Intr-o țară în care sunt raportate, zilnic, aproape o sută de cazuri de agresiuni la adresa femeilor, subiectul nu reuseste sa determine o dezbatere reala cu solutii eficiente pentru diminuarea fenomenului.  

Bilanțul epidemiei de coronavirus indica 900 de morți si peste 40.000 de persoane infectate.  In Capitala, primarul Gabriela Firea anunta ca a pus la dispoziție "o locație" unde să fie "puse in carantina persoanele care se întorc din China. Un loc secret, cu o capacitate de 100 de oameni in care in acest moment se afla doua persoane.   

Lidera Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunțat  că nu va candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, și că va demisiona de la conducerea partidului. Ea era creditată drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică.

Prin premiile acordate filmului sud-coreean "Parazit", Hollywood-ul lanseaza un mesaj politic, cel legat de adîncirea inegalitatilor pe planeta. Niciodata nu s-au scris mai multe studii si mai multe carti despre inegalitati ca în ultimii zece ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 februarie 2020