Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 februarie 2020

Guvernul Orban II, la vot în Parlament, pe 24 februarie (Sursa foto: gov.ro)

Audierea ministrilor cabinetului Orban doi incep saptamana viitoare. Pe 24 februarie urmeaza votul in plen. Ludovic Orban are, între timp, întâlniri cu reprezentanții altor partide pentru a-i convinge să dea un vot negativ noului Guvern, astfel încât să se poată ajunge la alegeri anticipate. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Corpul de control al Ministerului Sanatatii a fost trimis la clinica stomatologica din Pitesti acolo unde un copil de 4 ani a intrat in coma dupa o anestezie. Reprezentantii clinicii sustin ca parintii au optat pentru anestezie desi ei au recomandat metoda clasica.

Apar modificări importante la legea educației: scade numărul de copii dintr-o clasă, care acum in multe cazuri depaseste 30. In învăţământul primar o clasă va cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 22. În privința învățământului universitar, legea aduce o modificare importantă pentru rectori. Aceștia nu vor mai fi condiționați numai pentru 2 mandate.

Iar legea care îi scutește pe jurnaliști de impozit a fost adoptată de Camera Deputaților și merge la promulgare. Ce inseamna asta pentru statutul unui jurnalist si daca masura ar putea duce si la cresterea calitatii presei, discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute