Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 februarie 2020

Virusul din China se extinde (Foto: Wuhan via rfi.fr)

Este oficial! Un prim cetatean roman a fost depistat pozitiv cu virusul Wuhan. Este unul din membrii echipajului navei de croaziera Diamnond Princess, care a andocat in Cambodgia. Intre timp, bilantul epidemiei ia amploare: 240 de persoane, infectate cu temutul virus, au murit intr-o singura zi in provincia chineza Hubei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sunt din nou promisiuni de combatere a infracțiunilor în rândul angajaților din Ministerul de Interne. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat exemplul unui ofițer antidrog de la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate, care „s-a apropiat prea mult de infractori”. Care sunt propunerile si cat de eficiente sunt, discutam in aceasta seara….

Bucurestenii ies maine in strada, intr-un mars de protest fata de calitatea aerului din oras si felul in care autoritatile gestioneaza poluarea. Chiar ieri Comisia Europeana a avertizat din nou Bucurestiul sa ia masuri impotriva fenomenului. In Romania, anual, peste 20.000 de oameni mor din cauza poluarii.

Spania face un pas important pentru legalizarea eutanasiei. După Olanda, Belgia, Luxemburg, Canada și Columbia – devine a șasea țară din lume care permite unei persoane să-și pună capăt vieții, asistată de un cadru medical în cazul în care suferă de boli incurabile, grave sau cronice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 februarie 2020