Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri,14 februarie 2020

irina_rimes-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto - Alexandru Dobre

A facut sau nu ministrul Culturii o alegere potrivita cand a desemnat-o pe cantareata Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Brâncuși. "Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale", a argumentat Bogdan Gheorghiu. D

iscutam imediat....

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

10 miliarde de lei! Bugetul Capitalei a fost adoptat. Veniturile sunt supraevaluate, acuza Nicușor Dan, candidat la Primăria generala. Pe de altă parte, primarul Gabriela Firea spune că suma alocată de Guvern pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile orasului.

Copilul de 4 ani din Pitești a murit din cauza anesteziei, arată primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legiști. Potrivit acestora, băiețelul nu avea alte probleme de sănătate. Substanțele folosite pentru anestezie la clinica privată din Pitești i-ar fi provocat un stop cardio-respirator copilului de 4 ani.

Controversata reformă a justiţiei poloneze continua in ciuda nenumaratelor avertismente lansate dinspre Bruxelles si cancelariile occidentale. Astazi a intrat in vigoare legea care permite sancționarea judecătorilor care se opun reformelor judiciare, un proiect denunțat de opoziție drept o amenințare la adresa statului de drept.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 februarie 2020