Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 februarie 2020

Prima zi de audieri in comisiile de specialitate din Parlament a ministrilor Guvernului Orban II. Numai Nicolae Ciuca, propus la Aparare, a primit aviz pozitiv. Interpelarile dureaza pana miercuri.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” face un apel public către președintele Klaus Iohannis să respecte avizele Secţiei pentru Procurori a CSM în procedura de numire a șefilor marilor parchete. Acestia au avizat negativ propunerile de numire a Gabrielei Scutea în funcția de procuror general și a Giorgianei Hosu în funcția de procuror-șef al DIICOT.

Numărul de noi cazuri de coronavirus din provincia chineză Hubei a reînceput să crească, după două zile de scădere. Autoritățile au impus noi restricții dure de circulație pentru a preveni răspândirea epidemiei ce a ucis până acum aproape 1.800 de oameni. Efectele economice ale coronavirusului sunt tot mai evidente, a treia economie a lumii, Japonia, fiind în pragul recesiunii.

Iranul intra in linie dreapta pentru alegerile parlamentare care vor avea loc vineri. Cele 290 de mandate sunt disputate de peste 7 mii de candidați. Scrutinul este  considerat o competiție între adepții unei linii dure și conservatori, după ce majoritatea candidaților reformatori au fost descalificați. Votul va fi și un test al popularității președintelui moderat Hassan Rohani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 februarie 2020