Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 februarie 2020

vot_motiune_cenzura_tensiuni_parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Camera Deputaților

Doar patru ministri ai cabinetului Orban doi au trecut de audierile din comisiile de specialitate. Votul de investitura este programat luni. In aceeasi zi in care este asteptat verdictul Curtii Constitutionale privind a doua desemnare a lui Ludovic Orban ca premier. Intre timp, liderii PSD reuniti in CEX decid azi dacă vor boicota votul in plen. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In mod previzibil, ordonanța de urgență privind alegerile anticipate a fost respinsă de senatori, actul normativ urmând să fie trimis Camerei Deputaților, care este for decizional. OUG, adoptata de Guvernul Orban, stabileste ca alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu pot vota oriunde se află în țară, prevederea fiind contestată de toate partidele, cu excepția PNL și USR.

In Marea Britanie se incheie epoca dominata de forta de munca ieftina. Regatul Unit nu va mai accepta muncitori europeni necalificati si care nu vorbesc limba engleza. Guvernul de la Londra a făcut public sistemul bazat pe 10 reguli care va fi aplicat de acum încolo în cazul muncitorilor din afara țării.

O sancţiune inedita dar fără precedent a fost luată de China împotriva a trei jurnalişti de la Wall Street Journal ca răspuns la un titlu pe care Beijing l-a considerat  rasist «.China este adevăratul bolnav al Asiei », a fost titlul unui editorial.  Acreditarile jurnalistilor au fost retrase si au la dispozitie cinci zile pentru a părăsi ţara. Coronavirusul a facut 2000 de morti si peste 70.000 de bolnavi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 februarie 2020