Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 februarie 2020

charles-michel-ursula-leyen-maison-histoire-europeenne-bruxellescelebrer-10e-anniversaire-traite-lisbonne-1er-decembre-dernier_0_729_486-1.jpg

Summit special la Bruxelles dedicat stabilirii bugetului multianual pentru perioada 2021-2027
Summit special la Bruxelles dedicat stabilirii bugetului multianual pentru perioada 2021-2027
Sursa imaginii: 
EUropean Union 2019

Summit special la Bruxelles dedicat stabilirii bugetului multianual pentru perioada 2021-2027„Sunt cele mai dificile negocieri”, aprecia  un oficial european. Discutii ingreunate si de plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana, care inseamna un minus de 9 miliarde de euro anual in acest buget.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Klaus Iohannis acceptă propunerile ministrului Justitiei și îi numește la șefia Parchetelor pe Gabriela Scutea, Giorgiana Hosu și Crin Bologa. Propunerile pentru Parchetul General – Scutea si DIICOT –Hosu  au primit  aviz negativ de la Secția pentru procurori a CSM.

In Germania, atacul care a facut noua morti in doua baruri cu specific oriental, intr-o localitate langa Frankfurt, a fost comis de un extremist de dreapta într-un context în care extrema dreapta este în ofensiva politica. Ameninţarea unui terorism de extremă dreapta îngrijorează autorităţile, mai ales după uciderea unui parlamentar german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut.    

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 februarie 2020