Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 februarie 2020

leu.jpg

Banca Națională a anunțat vineri un curs de 4,8026 lei pentru un euro
Banca Națională a anunțat vineri un curs de 4,8026 lei pentru un euro

Curs valutar record! Banca Națională a anunțat astazi un curs valutar record pentru euro: 4,8026 lei, după ce cu o zi inainte atinsese un nou maxim istoric. Este pentru prima dată în istorie când moneda europeană atinge acest nivel. E o evolutie conjuncturala, la ce ne putem astepta…imediat explicatiile purtatorului de cuvant al BNR.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu mai putin de doua saptamani inaintea introducerii vignietei Oxigen, Gabriela Firea face referendum pe Facebook. Pana luni, bucurestenii se pot exprima daca sunt sau nu de acord cu noua taxa.

Sunt sanse minime ca liderii Uniunii Europene sa ajunga la un compromis in ce priveste bugetul multianual. Marii contributori rămân inflexibili. Pe de altă parte, statele net beneficiare au cerut păstrarea alocărilor pentru politica agricola comuna si coeziune.

Iranienii voteaza astazi in cadrul unui scrutin parlamentar controversat. Este de așteptat ca supremația să fie deținută tot de conservatori, în condițiile în care aproape 9 000 de candidați reformatori și moderați au fost exclusi de pe liste. Din acest motiv participarea la vot ar putea sa fie redusa.

Iar Vaticanul se pregăteşte să deschidă arhivele din perioada lui Pius al XII-lea, cel mai controversat papă din istorie. El a fost suveran pontif între 1939 și 1958 și nu a condamnat niciodată Holocaustul….

 
Emsiunea 40 de minute din data de 21 februarie 2020