Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 februarie 2020

Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de teama coronavirusului (Sursa foto: gov.ro)

Curtea Constitutionala a admis sesizarea PSD care contestase nominalizarea a doua oara a lui Ludovic Orban ca premier, dupa ce acesta fusese demis prin motiune de cenzura. Judecatorii motiveaza prin faptul ca seful statului trebuie sa nominalizeze un premier care poate strange o majoritate guvernamentala. Cabinetul Orban doi ar fi trebuit sa vina astazi in Parlament pentru a primi votul de învestitura.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul de Externe a emis o alerta de calatorie pentru Italia, acolo unde coronavirusul a ucis 5 oameni si 10 orase sunt in carantina. In tara, mai multe întâlniri sunt organizate  la ministerele Sănătăţii şi al Afacerilor Interne. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat spune că șansele ca în România să nu fie înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus sunt „foarte slabe”.  

Iarc Donald Trump a inceput o vizita in India, una din putinele deplasari externe programate in acest an, unul electoral pentru seful Casei Albe. După încheierea de acorduri comerciale cu China, Canada şi Mexic, Trump ar dori să încheie un acord asemănător cu India, pentru ca această ţară să îşi deschidă mai mult pieţele pentru produsele americane, dar progresele sunt lente.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 februarie 2020